Airbnb – nađi odličan, a povoljan smještaj

Created with Sketch.

Airbnb – nađi odličan, a povoljan smještaj

AIRBNB ISKUSTVA

Registracija (dobijete između €20-35 popusta ako se registrirate preko mojeg affiliate linka – profitirate vi, a profitiram i ja kad vi platite prvo putovanje 🙂 – slobodno sva pitanja pišite u komentar)

>> REGISTRACIJA <<


Što je Airbnb?

Da ne pišem o “dosadnim” stvarima, spomenuti ću samo neke osnovne stvari. Dakle, Aribnb je servis osnovan 2008. godine i njegov glavni cilj je kupnja i ponuda smještaja. Stranica je slična kao booking.com. Na bookingu imate ponuđene hotele (kuće i apartmane), dok je Airbnb posložen na način da vi možete kupiti smještaj kod neke osobe ili ponuditi svoj prostor za iznajmljvanje.

Ja sam osobno za Airbnb saznao prije možda dvije godine, ali  ga nikad nisam koristio. Tek sam nedavno prvi put rezervirao smještaj preko njega, ali taj put u Francusku mi je tek u 6. mjesecu i još nisam doživio možda neke moguće nedostatke.

Registracija?

Stranica je stvarno odlično dizajnerski napravljena, sve je pregledno i lako naći. Da bi započeli sa “hostanjem” svojeg, ili kupnjom tuđeg apartmana, prvo je potrebno napraviti registraciju. Ulogirate se preko Facebooka ili maila, dakle jednostavnije ne može biti. Imate razne verifikacije (online i offline) koje možete, a i ne morate napraviti, ali preporučam da ih što više napravite jer ste samim time možda “bolja” osoba iznajmljivaču da vas prihvati. 🙂

što je airbnb

Slika 1. Homepage

Kao što vidite, početna stranica je pregledna i lijepo dizajnirana. Jednostavno unesete mjesto, datum i broj osoba za koje tražite smještaj i to je to. Sljedeći screen vam izgleda ovako. Ja sam za primjer uzeo Pariz 7 dana u srpnju.

Imate mogućnost biranja: cijeli apartman, privatna soba ili dijeljena soba. Za privatnu i dijeljenu sobu možete naći stvarno odlične ponude koje su jeftinije i od nekih hostela, a odlična stvar je ta da može biti ta soba u samom centru grada. Odabrao sam cijeli apartman u kojemu je noćenje u tom razdoblju 99 eura.

33

Slika 2. Ponuda apartmana

Na sljedećoj slici možete vidjeti slike apartamana, što se sve nudi i ukupnu cijenu. Cleaning fee, service fee i taxes kao što su na ovoj slici, se razlikuju na svakoj ponudi, a sve ovisi o broju dana i o tome kako vlasnik postavi te opcije, osim service fee – to je Airbnbova provizija. LINK za registraciju preko kojeg dobijete 35$ popusta na rezervaciju. 😉

334 Slika 3. Odabran apartman

Sama rezervacija je jednostavna. Ovaj apartman ima npr. instant booking, dakle ne zahtjeva da se prije rezervacije dogovorite sve sa vlasnikom apartmana. Neki vlasnici to traže, ali to im samo napišete poruku, tko ste, od kuda ste, zašto dolazite i tako, da vidi da je sve ok i onda vam vlasnik pošalje link za rezervaciju apartmana. Također, poruka vam stiže i na mobitel kada vam odgovori na tu poruku. Sve u svemu, ja sam ugodno iznenađen sa time kako to funkcionira.

Što se tiče otkaza apartamana, imate par tipova koji vlasnici sami određuju. Najbolje da to proučite sami na ovom LINK-u.

Plaćanje?

Plaća se odmah čim se rezevira apartman, tako da morate imati raspoloživa sredstva na kartici. Ako dođe do otkaza, ta sredstva vam se uplaćuju natrag u cjelosti ili djelomično, naravno ovisi o Cancellation Policies samog apartmana koja je odabrana.

Iskustva?

Do sad imam jedno, ali odlično iskustvo. Najbolje je da čitate recenzije na samom Airbnb sustavu. Provjerite da li se radi o stanu gdje netko živi ili je isključivo za iznajmljivanje (svakome se nešto drugo sviđa), da li imate parkirno mjesto, kakav vam je prijevoz do centra, internet… Uzmite par sati i sve istražite. 😉

Mogu se stvarno naći povoljni stanovi/sobe za iznajmiti. Topla preporuka.


Ukratko, to bi bilo to o odličnom servisu za rezervaciju tuđeg ili ponudu vlastitog smještaja. Preporučam svima da isprobate ako niste jer su cijene odlične naspram hotela, a možete dobiti puno bolju lokaciju, za puno manju cijenu. 😉

SRETNO!


Registracija (dobijete između €20-35 popusta ako se registrirate preko mojeg affiliate linka – profitirate vi, profitiram i ja kad vi platite prvo putovanje 🙂 )

>> REGISTRACIJA <<


Svaki komentar je dobrodošao i bilo bi mi drago da mi uputite koju pohvalu ili primjedbu jer sam ja ipak student koji je u procesu učenja raznih stvari i ne znam puno o njima, nego pišem o tome kako učim. Hvala i lijep pozdrav! 😉

Share

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *